Приветствую всех на моем блоге

Мой блог посвящен проблемам детского чтения века нынешнего. Надеюсь, что он окажется вам полезным

понедельник, 25 января 2016 г.

«ЗАСПІВАЛИ СКРИПКИ У ДУШІ МОЇЙ»   під такою назвою у бібліотеці – філії   для дітей №10 був проведений літературний віночок до 125 – річчя  від дня народження відомого українського творця Павла Тичини. 
Про Тичину написано досить багато: створено антології, детальні біографічні         матеріали, зібрано його малюнки, художні твори, відкрито музей. Але не зважаючи на це - його постать, це постать фактично досі не прочитаного генія, тому ми намагалися розширити знання дітей про цю людину. Так для присутніх була підготовлена презентація «П.Тичина – український Орфей» та  міні – вікторинка «Відомий вам Павло Тичина або ні».
Надзвичайна гармонія відчуттів у віршах Павла Тичини пояснюється його неабияким талантом: він прекрасно співав і диригував, малював, цікавився театром і ... писав вірші. А наші користувачі спробували себе в ролі ораторів та продекламували вірші П.Тичини.

Гортаючи сторінки дитячих поезій Павла Тичини ми ніколи не назвемо їх спадщиною, бо палають вони вічно живим полум’ям любові до рідного краю, народу, в серці з якими пройшов поет півстоліття свого життя. Книжкова виставка «Мова Тичини – співучий струмочок» , оформлена в бібліотеці, допоможе шанувальникам поезії усвідомити велич поетичного таланту і трагізм творчої долі П.Тичини, формувати в себе високі естетичні смаки.  Та краще дізнатися про життєвий та творчий шлях письменника.

Комментариев нет:

Отправить комментарий